Metamorfose

Eigenlijk is het een zeer eenvoudige techniek voor zelfgenezing en creatieve groei. Het zorgt voor verandering, een metamorfose van binnenuit, een mogelijkheid die kan leiden tot bewustwording, genezing en spirituele groei. Het is een lichte aanraking van de reflexzones van de wervelkolom op voeten, handen en hoofd.

Robert Saint John ontdekte dat de reflexzone van de wervelkolom de prenatale periode weerspiegelt. Door dit reflexgebied te behandelen, kunnen blokkades die voor de geboorte zijn ontstaan, herkend en losgelaten worden. De levenskracht die toen geblokkeerd werd komt dan weer vrij, hierdoor wordt verandering van binnenuit mogelijk. Gaston Saint Pierre werkte de techniek verder uit en gebruikte de metamorfose techniek nu vertaald in metamorfose massage.

Een zaadje heeft de aarde nodig om een plant of boom te worden, de aarde lost de harde structuur van het zaad op. De kiemkracht komt dan vrij en het kan worden wat het in potentie is: een eikel wordt een eik en een zonnebloempit wordt een zonnebloem. Een rups spint zich in een cocon en verandert in een mooie vlinder.

In de metamorfose massage is de masseur – als de aarde – zonder oordeel en verwachting aanwezig. Het doel is de levenskracht in de cliënt vrij te maken zodat hij kan worden wie hij in wezen is.

Sommige mensen merken direct verandering op, lichamelijk, geestelijk of gevoelsmatig. Soms zijn de veranderingen niet direct merkbaar en voltrekt de verandering zich op een heel subtiel niveau.

De metamorfose kijkt niet naar klachten of speciale ongemakken maar brengt oude blokkades in beweging om zo tot verandering te komen.

Marijke Vaneman | Website laten maken door Synergy Webdesign